Over Helga

Ik ben Helga, mama van 2 schatten van jongens, echtgenote van mijn persoonlijke held Bart, juf in het lager onderwijs en zorg voor mijn kippen, de kat en onze moestuin.

De eeuwwisseling was voor mij een kantelmoment op allerlei gebieden. Ik ontmoette mijn liefste, ontdekte dat ik hoogsensitief ben en rolde voor het eerst mijn yogamatje uit.

In mijn zoektocht naar hoe om te gaan met het hoogsensitief zijn, leerde ik het ombuigen van klacht naar kracht. Had ik dit als klein meisje maar aangeleerd gekregen.

Als juf op school voelde ik dat kinderen geregeld overprikkeld geraken en nood hebben aan een rustmoment. Het geleerde uit mijn yogalessen nam ik soms mee naar de klas. Een adem- of meditatieoefening van enkele minuten deed wonderen: meer focus, meer rust, meer verbinding met als gevolg minder geruzie.

Vanuit deze ervaring volgde ik in 2014 een opleiding tot holistische kinderyogadocente bij Arterre. Hierop volgden nog opleidingen, onder meer tot docente ouder-kindyoga, therapeutische kinderyoga en meditatie en mindfulness met kinderen.

Daarnaast vind ik het belangrijk om blijvend aan zelfzorg te doen: yogales, meditatie, mindfulcursus, gezonde voeding, spirituele verdieping, verbinding met de natuur, met gelijkgestemden, …

Ik kan pas de zon doorgeven als ik zelf uit de schaduw durf te stappen.

Opleidingen:

-Leerkracht Lager Onderwijs – KHM 1997
-Hollistische kinderyoga – Arterre 2014
-Ouder-kindyoga – Kreakatou 2014
-Therapeutische kinderyoga – Arterre 2015
-Meditatie en mindfulness bij kinderen – Arterre 2021
helga klein geluk kinderyoga
klein geluk kinderyoga

ontdek

het  aanbod

Klein Geluk biedt activiteiten om je kind in je kracht te laten komen en om het beste in zichzelf naar boven te halen. Het leert om lichaam, geest en bewustzijn in balans te brengen. Dit aan de hand van kinderyoga, mindfulnessoefeningen, meditatie, ouder-kindyoga,….. Klik hieronder om meer te weten over het aanbod.

Ga naar aanbod